2024. június 15., szombat

Könyvkóstoló - jó gyakorlat

Olvasni jó! Könyveket kóstolni, tobzódás! Versenyezni izgalmas kaland! Mind ez ötvöződött az iskolánkban zajló, Az élethosszig tartó tanulás kulcsa: az olvasás c. projekt keretén belül.

A Székelyudvarhely Megyei Jogú Város 2024-es évi helyi költségvetéséből támogatott projektnek köszönhetően 88, a gyerekek érdeklődési körének megfelelő, értékes, új könyvvel gazdagodott az iskolánk könyvtára. Június 4 –ig az iskola majdnem minden tanulója (1-8 osztályok) KönyvKóstolón vett részt.
A kóstoló keretén belül a diákok megismerhették az újonnan érkezett könyveket, belelapozhattak, beleolvashattak, majd kvízlapot kitöltve, könyvajánlókat írva versenyre keltek a díjakért.
Számos kitöltött kvízlap árulkodik a diákok versenyzési kedvéről, az érdeklődésüket felkeltő könyvekről. A Szenvedélyem a könyv versenyen a legjobb könyvajánlók készítőit díjaztuk, a  Könyvkvíz versenyen a hiánytalanul kitöltők közül sorsoltuk ki a szerencsés nyerteseket, akik a Székelyudvarhely Megyei Jogú Város, a Bagolyvár Könyvesbolt, a Városi Könyvtár, a Tomcsa Sándor Színház valamint a Gutenberg Könyvesbolt támogatásának köszönhetően értékes díjakban részesültek.

Hiszen olvasni fontos, olvasni öröm! Köszönjük a támogatásokat! Gratulálunk a nyerteseknek!


Dunkler Réka, a székelyudvarhelyi Bethlen Gábor Általános Iskola könyvtárosának ötlete,  jó gyakorlata, az alábbi linken olvasható:
URL: https://bethlen-gabor.ro/konyvkostolo-az-iskolankban/ utolsó letöltés: 2024.06.15.

Gratulálunk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése