2022. február 14., hétfő

A Testvérkönyvtárak program 2021/2022-es tanév első félévek rövid beszámolója

 

2021. novemberéig ismét lehetett csatlakozni egyesületünk Iskolai Testvérkönyvtárak programjához. Ezúttal hat új kollégát köszönthettünk, külön öröm, hogy határon túlról is (Gyimesbükk, Kovászna) közösségünkben.

A tanév első félévében is számos program, projekt zajlott az iskolai könyvtárakban, ez alkalommal csak párat szeretnénk röviden bemutatni.

Ismét meghirdetésre került a Debreceni Ady Endre Gimnázium olvasást népszerűsítő programja, az Olvass többet! határtalanul-magyarul. Szintén az iskola, Peternainé Juhász Zsuzsanna nevéhez fűződik az Európai legendák-nemzeti irodalmi hősök című Erasmus projekt, amit ebben az évben zárult.

Borbé Levente, a Márton Áron Főgimnázium könyvtárosa minden hónapban elküldi számunkra az aktuális hónap jeles ünnepeit. Ezúton is köszönjük munkáját!

A Hajdúböszörményi Bethlen-iskola könyvtára képeslapcsere pályázatot hirdetett, a testvérkönyvtárak diákjai képeslapokat küldhettek egymásnak októberben vagy novemberben az Európai Nyelvek Napja (szeptember 26.) alkalmából. A Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola könyvtára, a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola könyvtára, a szlovákiai Kéty Egyházi Óvoda és Általános Iskola Könyvtára csatlakozott a kezdeményezéshez, 50 csodálatos, kézzel rajzolt képeslap cserélt gazdát.

Voltak könyvtárak, ahol teadélutánokat szerveztek, újragondolták a könyvborítókat, téli olvasópályázatokat hirdettek, könyvtári éjszakát szerveztek. Folytatódott a nemzetközi könyvjelzőcsere program is.

Több kollégánk készült a magyar kultúra napjára és csatlakoztak a Nemzetközi Felolvasómaratonhoz is, melynek évek óta a Kájoni János Megyei Könyvtár a szervezője.


Mindezekről részletesebben is olvashatnak blogunkon

Köszönjük kollégáink beszámolóját, munkáját! 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése