2022. február 7., hétfő

Válogatás könyvtárainkban zajló programokról, eseményekről 2. (2021/2022. első félév)

 

 Szegedi Gregor József Általános Iskola könyvtárostanárai, Szentirmai Veronika, Varjasi-Kispéter Zsófia a magyar népmese napján papírszínházas foglalkozásokra várta az alsós osztályokat, a pedagógusoktól könyvajánlókat gyűjtöttek. Író-olvasó találkozón is részt vettek, Gimesi Dóra volt a vendégük.
A 7. évfolyam tanulói olvasási kihíváson vettek részt, de a Kaméleon Olvasóklubhoz is csatlakoztak.
Októberben
Guruló Könyvbazárt szerveztek a selejtezett könyvekből, makettkiállítást készítettek. Novemberben Rejtély a könyvtárban! címmel könyvtári éjszakát szerveztek 18:00-tól 22:00 óráig.
Részt vettek a könyvjelzőcsere programban is. Decemberben Betlehemi kódolás címmel kódfejtő játékkal várták az alsós tanulókat, információs, dekorációs tablót készítettek, év végi szabadulószobás társasjáték klubot szerveztek.
Januárban
rádiós műsort terveztek a 7. évfolyam és a kollégák bevonásával, kultúra napi "totemoszlop" készült  az iskola bejáratánál - Mi nekem a magyar kultúra? kérdésre lehet válaszokat írni. Ezeken kívül játékos foglalkozásra várták a felsős osztályokat.

 

Debreceni Dózsa György Általános Iskola könyvtárostanára, Zsupos Gabriella szeptemberben meseolvasást, játékos mesés feladatlapot és kézikönyv-használatra építő rendhagyó irodalomórákat valósított meg.
A KTE által szervezett Közelítés-Közvetítés programban bemutatkoztak. Testvérkönyvtárukkal, a Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola könyvtárával közösen gyűjtötték össze a legszebb magyar szavakat az Anyanyelv Napja alkalmából, amiket megosztottak a könyvtáraik Facebook- és Instagram oldalain. Decemberben Adventi teadélutánokat szervezett a könyvtárban, részt vettek "Karácsonyi díszben a könyvtár" c. könyvtárdekorációs pályázaton (Telegdi Ágnes írónő pályázata.) Testvérkönyvtárukkal kedvenc karácsonyi könyveket, fotókat gyűjtöttek  városuk karácsonyi főteréről.

 

A Hajdúböszörményi Bethlen Gábor Általános Iskola könyvtárostanára, Kovács Anikó Képeslapcsere programot indított az Európai Nyelvek Napja alkalmából, melyhez csatlakozott a Debreceni Petőfi Sándor Általános Iskola Könyvtára, a Dunaújvárosi Móricz Zsigmond Általános Iskola Könyvtára, a szlovákiai Kéty Egyházi Óvoda és Általános Iskola Könyvtára. 50 csodálatos, kézzel rajzolt képeslap cserélt gazdát.
Az iskolai könyvtárak hónapjában
városi illusztrációs pályázaton vettek részt olvasóival, Mesebüfét szerveztek, részt vettek a Nemzetközi könyvjelzőcserében és a  Mutasd az iskolai könyvtárad! kampányban.
Téli olvasópályázat feladatainak elkészítése. Testvérkönyvtárunkkal, a Debreceni Dózsa György Általános Iskola könyvtárával közösen gyűjtöttük össze a legszebb magyar szavakat az Anyanyelv Napja alkalmából. Ezeket megosztottuk a könyvtáraink Fb-oldalain. Közelítés-Közvetítés: a könyvtár bemutatkozása a KTE Youtube-csatornáján.
A hidegebb hónapokban készülés a "Karácsonyi díszben a könyvtár" c. könyvtárdekorációs pályázatra:
különdíjat kaptak (Telegdi Ágnes írónő pályázata.) és téli olvasópályázatot hirdettek.
Testvérkönyvtárukkal kedvenc karácsonyi könyveket, fotókat gyűjtöttek városuk karácsonyi főteréről.
Az Emberi jogok napján (dec. 10.) videót néztek az emberi jogokról, 3 osztály gondolatai az alábbi linken olvashatók: 
https://www.facebook.com/olvassteis
A magyar kultúra napján
a  4. évfolyamos diákok a Himnuszt szavalták a Könyvtárban.
A könyvtár Fb-oldala:https://www.facebook.com/olvassteis/

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése